Vybrat hezké písmo není jen tak...

15.02.2014 08:17

Včera jsme Vám slíbili exkurzi do zákulisí vzniku prvního barevného nápisu, tedy přesněji fotografie z galerie na titulní stránce.

Nejen proto, že sliby se mají plnit, vám trochu popíšeme naše myšlenkové pochody. Jak výběr fontu probíhal?

 
Ačkoliv font Scriptina je na webu České fonty druhým nejstahovanějším písmem, Marika o něm prohlásila "Nic mi to neříká" . (Ty z vás, co ji znáte, to nejspíš ani nepřekvapí. Lucka to komentovala slovy: ""jsem si to myslela... ale pro formu, abys neřekla, že jsem tě ochudila o nabídku svatební romantiky, jsem to vyzkoušela..." )
Písmo Upirpaw se líbilo i Martinovi i Marice. Vznikla první dvojice obrázků - vlevo jen jména, vpravo datum. Ovšem Martinovi se tento obrázek nelíbil - prý "Babiše nechceme!" Souhlas - je to svatební web ne politická propagace - pryč s ním.
Na písmech použitých na následujícím obrázku se shodli snoubenci i webdesignerka. (Ano - množné číslo je zde na místě - protože ač to na první pohled tak nevypadá, jsou zde použity dva druhy písma. Křestní jména jsou psány fontem Gubben I L, na datum byl použitý font Phorssa.
Jenom co se obrázek zabydlel mezi fotkami na titulní stránce, už už ho bylo potřeba smazat a nahradit jiným. Schválně, víte proč?,

Pozn. aut.  Je třeba přiznat bez mučení, že chvála za nápad s barevnými písmenky v nápise jmen patří autorům webu Chystáme svatbu. Předlohou pro toto grafické zpracování se stalo svatební oznámení  Typewriter .